Change DTE using OBD2

Petrol, gas, fuel tanks etc

Change DTE using OBD2

Postby csgregor on Wed Mar 31, 2021 3:42 pm

Hi All,

wondering if its possible to change the identifoied fuel tank size using OBD2 software.
I know this is possible on fords and mazdas and is a simple 5 minute solution.

Wondering if its possible on the triton. have upgraded to a 140L tank and would like the gauge to read accurate
csgregor
 
Posts: 1
Joined: Wed Mar 31, 2021 6:23 am


 

Re: Change DTE using OBD2

Postby Longranger1 on Wed Mar 31, 2021 8:52 pm

You may get the dte to read correctly (or close to it), but the tank geometry may be problematic getting the gauge to work reasonably well.
The voices in my head may not be real, but they do have some damned good ideas.

If it's feral, it's in peril.

MN turbo lag? What lag??

99% of lawyers give the rest a bad name.
User avatar
Longranger1
Platinum Subscriber
 
Posts: 2240
Joined: Wed May 26, 2010 7:37 pm
Location: Townsville NQ

Re: Change DTE using OBD2

Postby dsp26 on Wed Apr 07, 2021 6:15 pm

Do either of you gents know the correct obd2 PID/formula for the MN fuel level?
dsp26
 
Posts: 8
Joined: Mon Aug 17, 2020 2:13 pm
Location: Brisbane, Queensland, Australia

Re: Change DTE using OBD2

Postby gartam on Thu Apr 08, 2021 7:03 pm

If you know a good tuner, they should be able to do a full bench read of your ecu, then change the capacity of the fuel tank and then flash the file back on to your car.
gartam
 
Posts: 79
Joined: Wed Apr 19, 2017 6:15 pm


Return to Fuel Systems

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest